Netwerkevent 3; “Startup Stage: Student zkt StartUp // StartUp zkt Student ”

Dit interessante event vond plaats op woensdag 25 november, online, via de Zoom applicatie. Zo waren er een 17-tal jonge en minder jonge ondernemingen aanwezig die op zoek waren naar studenten die hen konden helpen uitbreiden, opstarten, etc. Opmerkelijk was dat dit vaak op sales -of marketinggebied was. Een groot tekort aan digitaal, commerciële studenten is duidelijk merkbaar in het werkveld. Naast de verschillende bedrijven die elk twee minuten kregen om te pitchen waren er ook een 15-tal studenten die op zoek waren naar een stage. Het event ging uit van VOKA en werd geleid door Hannes Careel en zijn collega Evy.


Persoonlijk was ik aanwezig om mijn netwerk uit te breiden en niet op zoek naar een stageplaats. Er kwamen heel wat interessante bedrijven aan bod, voorbeelden waren MoonMonster Studios, Homate en The Summit. Mijn interesse ging uit naar Homate, een bedrijf dat een domotica oplossing ontwikkelde voor ecosystemen van geautomatiseerde toestellen in huis van verschillende merken. Zo is het mogelijk om je Google Home samen te laten werken met een Niko schakelaar of de Sonos muziekbox in de woonkamer. Vanuit mijn interesse voor domotica en smart homes ging ik even praten met Seppe De Cock en Gauthier Tijtgat.


Ik kon hen niet helpen met hun vraag naar een stageproject, maar hield de babbel kort. We hadden het over de nieuwste ontwikkelingen van de Google Home en hun toepassingen hierop. Heel interessant gesprek waardoor ik geïnspireerd ben meer te doen met mijn smart devices at home. Tot slot merk ik op dat lachen op een online event moeilijk is omdat je geen/weinig reactie hebt van de andere aanwezigen op je gezichtsuitdrukking. Daarentegen noteerde ik wel de nuttige informatie van de ondernemingen die ik interessant vond. Dit maakte het eenvoudiger later opzoekingen te doen of een blogbericht te schrijven.


Gezellig met z’n allen in het Zoom event

Hoe het systeem van Homate werkt
Tags