Netwerkevent 1; Slim plannen van professionals met de Xpert Suite

Dit event begon met een half uurtje uitleg rond de Xpert Suite. Deze tool maakt het plannen van meetings, activiteiten… binnen een bedrijf eenvoudiger. Het is een modulair platform waar verschillende functies geïntegreerd in zitten. Voorbeelden hiervan zijn de agenda natuurlijk, ook videobellen, contract management, een datakluis, datastreams, etc. Deze sessie werd gemodereerd door R. Van Gils en de uitleg gaf zijn collega B. Winterink. 2 Nederlanders die werkzaam zijn binnen Otherside at Work, een bedrijf dat cloud software ontwikkelt om werknemers en organisaties te ondersteunen.


Ik was aanwezig tijdens deze sessie op vrijdag 6 november omdat ik geïnteresseerd ben in de verschillende tools die ook grote bedrijven gebruiken om alles te organiseren. Het was een mooie kans om van de makers zelf uitleg te krijgen omtrent de verschillende toepassingen die de Xpert Suite te bieden heeft. Wanneer er vragen waren mochten we deze vermelden in de chat. Na de uitleg konden we hierover praten met de experten in een eigen voorziene break-out room.


De case die ze steeds gebruikten om voorbeelden te geven ging over bedrijfsartsen. De personen die controleren of werknemers van bedrijven ‘echt’ ziek zijn. Voor mij was dit niet duidelijk bij aanvang waardoor ik deze vraag stelde aan de moderator. Zo kon ik volgen zonder kennis van zaken, héél efficiënt.


Tijdens het netwerkevent kon ik mijn visie als student ook nog eens meegeven op deze tools binnen de bedrijfswereld. Ik leerde ook nadien heel wat bij doormiddel van een babbel met Bas Winterink. Hij is consultant binnen Otherside at Work en gaf me wat info over hoe data in dit systeem bijgehouden wordt en hoe ze deze analyseren.


Ik scoorde goed tijdens het event op de netwerktip ‘Don’t Judge a Book by its Cover’. Bas zou ik niet zomaar aanspreken op straat, maar ik was aangenaam verast over zijn manier van interageren tijdens ons gesprek rond het analyseren van data. Zo ben ik tevreden dat ik hem aansprak en dus ook positief verrast kon zijn. In de toekomst zou ik best beter mijn huiswerk doen om zo op de hoogte te zijn welke case er behandeld wordt. Dat bespaart me tijd en energie tijdens het event.


algemene uitleg aan het begin van het event

uitleg van de agenda tool in XS

analyse van data in XS
Tags