Face Time

Op woensdag 4 maart was ik aanwezig op Face Time, een netwerkevent dat plaatsvond op de Barco One Campus te Kortrijk en georganiseerd werd door Rotary Kortrijk. Dit op uitnodiging van i.deeds, een partner van Face Time. Het thema van deze avond was de milieuproblematiek die er heerst en hoe men hiermee kan omgaan.


Wat is Face Time precies?

Het was reeds de vijfde editie van Face Time, maar voor mij de eerste keer dat ik hierop aanwezig was. De avond werd ingeleid door een ontvangstmoment om 19u met een hapje en een drankje. Vervolgens begon om 19u30 wetenschapsfilosoof Maarten Boudry aan zijn keynote voor een volle zaal van zo’n 600 zakenmensen. Hij werd gevolgd door collega wetenschapsfilosoof Michael Vlerick. Tot slot was het de beurt aan voormalig minister-president van Nederland, Jan Peter Balkenende. Om 21u30, na deze keynotes vol verwondering en inspiratie was het tijd voor een uitgebreid netwerkmoment.


Eigen mening:

Persoonlijk vond ik wetenschapsfilosoof Maarten Boudry heel interessant. Hij had het vaak over de toekomst en hoe we deze positief kunnen zien. Dit vond ik inspirerend omdat er heel veel negativisme heerst, vaak aangestuurd vanuit de media. Ik vond mezelf vaak in wat hij zij en zijn visie sloot vaak aan bij mijn mening. Hij paste zijn visie, de wetenschap ook vaak toe op hedendaagse voorbeelden. Hier een interessant voorbeeld. Citaat Boudry M.: ‘Hebben jullie de laatste tijd nog vaak gehoord van het gat in de ozonlaag? Neen, dit komt namelijk omdat dit proces geneutraliseerd is. Het probleem werd destijds vastgesteld door de mens, de mens deed er onderzoek naar en loste dit op. Dit door de schadelijke stof die in spuitbussen zat te vervangen door een ander product. Het gedrag van de mens werd niet aangepast, we reden niet minder met de auto, etc. Dus ik geloof er dan ook in dat dit met de milieuproblematiek ook het geval zal zijn. De mens staat reeds ver genoeg om dit op te volgen en ook op te lossen.’ Een citaat dat me bijblijft, wijze woorden.


De keynote van Michael Vlerick vond ik te wetenschappelijk. Wel was ik verbaasd van zijn charisma, dit omdat hij de jongste was van de 3 sprekers maar toch het publiek wist te verbazen met een indrukwekkende presentatie. Hij sprak met veel zelfvertrouwen voor een kritisch publiek van zowel mannen als vrouwen uit de zakenwereld. WOW.


De laatste spreker was dus, zoals eerder vermeld, Jan Peter Balkenende. Als voormalig minister-president van Nederland heeft hij een rijke geschiedenis in de politiek, maar langs de andere kant ook een filosofische visie op de wereld. Door de vele situaties die hij meemaakte in het verleden kon hij gemakkelijk 45min vullen met interessante anekdotes omtrent onze visie rond deze problematiek, maar ook de visie die heerst in andere culturen wist hij probleemloos te betrekken. Wat ik ook heel indrukwekkend vond in zijn verhaal was het terugvallen op citaten van de twee voorgaande sprekers en daarbij aansluitend zijn visie op geven. Deze komt zeker op de tweede plaats in mijn top 3.Het netwerkmoment:

Dit is het moment van de avond waar ik vaak naar uitkijk. De sprekers zijn vaak heel interessant als ze vooraan staan, maar als je deze mensen persoonlijk kan spreken leer je nog veel meer bij. Ik breide mijn netwerk uit en kon voor de eerste keer mijn visitekaartjes uitdelen. Ook hierop kreeg ik verrassende commentaren, velen waren verbaasd dat ik hier reeds mee bezig ben als student. Tof om te horen. Zo sprak ik tijdens deze interessante uren Maarten Boudry zelf, maar ook de organisator van het evenement, Joris Claeys. Deze jonge ondernemer is naast een lid van Rotary Kortrijk ook een drijvende kracht achter Cennini Holding, een bedrijf dat onderneemt in verschillende projecten.Rotary Kortrijk. (z.d.). FACE TIME KORTRIJK. Geraadpleegd op 4 maart 2020, van https://www.facetimekortrijk.com/

Tags
Geen tag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.