Afterwork Networking – Apéro Les Bons Tuyaux #2

Dit netwerkevent vond plaats in Rijsel en was mijn eerste internationaal evenement. Het was een afterwork waar verschillende ondernemers samenkwamen om in een korte pitch van 30 seconden te vertellen wat ze zoal doen in het dagelijkse leven of wat ze precies doen in hun bedrijf. Dit vond plaats in een bar, boven een restaurant en was georganiseerd door studenten. Ik was hier aanwezig met mijn mede-studenten waarmee ik samenwerk binnen het vak Small Business Project (SBP)

Er was geen vaste volgorde binnen de pitches dus zagen wij onze kans om ook ons verhaal te vertellen. Doordat dit event in Rijsel doorging moest dit dan ook in het Frans. Dit leek een grote uitdaging, maar de 30 seconden waren sneller voorbij dan we op voorhand dachten. Het was de ideale gelegenheid om het woord te nemen en ons SBP-project te vertellen over de grens heen.

Nadien maakten we ook gebruik van het netwerk-moment waarop we heel wat feedback ontvingen rond de pitch die we gaven. Dit werd ondersteund door een drankje en een hapje. Wel was duidelijk te merken dat er niet veel student-ondernemers waren, want buiten ons was iedereen ouder dan 30 jaar.

Ik kreeg bijvoorbeeld feedback van François Grare, zijn rol is om de klanten de vaardigheden van de beste AXA-specialisten te bieden op het gebied van sociale bescherming en erfgoedbescherming. Naast deze functie is hij ook nog ondernemer, vooral vanuit dit standpunt gaf hij stimulerende feedback.

Een toffe avond met inspirerende mensen, altijd een goede combinatie.

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.