In de toekomst minder burn-outs door deze Leuvense app

BioRICS, een spin-off van de KU Leuven, ontwikkeld algoritmes die oppikken wanneer ene lichaam een infectie ondergaat. Voorbeelden hiervan zijn stress, burn-outs of depressies. De technologie werd reeds getest bij AC Milan (voetbal), GetSpeed Porche (racepiloten) alsook de Belgische zwemfederatie. Dit om het stressniveau van de sporters en het gevolg daarvan op hun resultaten in kaart te brengen.


Zo is het de bedoeling om in de toekomst ook mensen te waarschuwen wanneer hun lichaam afstevent op een infectie als een burn-out of depressie. Ook ontwikkelen ze momenteel een systeem dat ingebouwd wordt in het dashboard van een vrachtwagen of auto om de chauffeur te waarschuwen wanneer hij in slaap zal vallen. Zo is het mogelijk aan de hand van neustiptemperatuur en de hartslag, 15 minuten voordat de chauffeur het beseft, te bepalen dat die in slaap zal vallen.


Ik schrijf over dit artikel uit de Tijd omdat ik in 2017 zelf te onder ben gegaan aan een burn-out. Moest dit systeem er geweest zijn in de aanloop naar mijn crisis ben ik ervan overtuigd dat ik de nodige maatregelen kon nemen om dit te voorkomen. Zo sta ik ook 100% achter dit initiatief en zal het dan ook installeren wanneer het op de markt is. Volledig voorkomen zal nooit lukken, maar minimaliseren of je als persoon hierop voorbereiden is misschien wel mogelijk. Ook binnen bedrijven is het interessant te weten welke afdeling of functies te kampen hebben met grote hoeveelheden stress. Zo blijkt nogmaals dat data de sleutel is op de toekomst.


Mindstretch voorspelt of iemand afstevent op een depressie of burn-out.

Rousseau, S. R. (2020, 28 mei). Leuvense app meet uw stress en speurt infecties op via sporthorloge. Geraadpleegd op 29 mei 2020, van https://www.tijd.be/tech-media/technologie/leuvense-app-meet-uw-stress-en-speurt-infecties-op-via-sporthorloge/10229596.html?

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.