Gaan de Gentse Feesten toch door?

Door Corona is het momenteel niet mogelijk voor de organisatoren om dit vlot te laten verlopen, rekening houdend met de ‘social distancing’. Maar wat niet mogelijk is in ‘real life’ kan hoogstwaarschijnlijk wel virtueel. Zo wist Lucas Selfslagh van Gent een virtuele versie te maken onder de naam Ghent Theft Auto, met als inspiratie de bekende videogame Grand Theft Auto (GTA) van de ontwikkelaar Rockstar Games.


In 2012 begon de Gentenaar met deze creatie in GTA zelf als oefening binnen zijn studies. Lucas is namelijk 3D-ingenieur en creëerde doorheen de jaren het kleinste detail in deze virtuele wereld. Nu de feesten niet kunnen doorgaan had Lucas het idee om zijn Gent klaar te hebben tegen de aanvang en zo de organisatoren de kans te geven een virtuele versie van de Gentse Feesten op poten te zetten.


Zo zullen de Gentse Feesten hoogstwaarschijnlijk virtueel op de computer te bezoeken zijn met optredens en straatartiesten. Aan een smartphoneapplicatie wordt gewerkt maar hoe dit in zijn werk zal gaan is nog niet bekend. Na een crowdfundingcampagne van 4 dagen haalde Lucas reeds 2.000 euro op bij 53 investeerders. Er is een totaalbedrag van 9.000 euro nodig om dit te kunnen lanceren op de eerste dag van de Gentse Feesten die stonden gepland van 17 tot 26 juli.


Wat Lucas hier doet vind ik super. Hij helpt de organisatie vooruit door zijn creativiteit te laten werken. Door het ontwerpen van 3D-gebouwen en andere details in de stad laat hij Gent terug leven. Ik vind het een hele kunst wat het 3D-ontwerpen betreft omdat ik mezelf steeds meer en meer verdiep in het creëren van VR en AR. Je krijgt als debutant ook respect voor mensen die dit soort projecten weet op te zetten omdat je zelf de moeilijkheidsgraad ervan kan inschatten. Tot slot ben ik heel benieuwd naar het resultaat en kijk ik uit naar de try-out.


De virtuele versie van Gent.

Haeck, P. H. (2020, 30 mei). Gentenaar bouwt aan virtuele Gentse Feesten. Geraadpleegd op 1 juni 2020, van https://www.tijd.be/tech-media/technologie/gentenaar-bouwt-aan-virtuele-gentse-feesten/10230272.html

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.