De Coronacrisis tilt VR in vastgoed naar een hoger niveau

Nanopixel uit Roeselare zag hun activiteit tussen maart en april halveren, maar niet voor lang. Voorheen was VR al een leuke tool om de klanten de toekomstige panden te laten verkennen, maar Nanopixel moest hun product nog verkopen aan de klant, bijvoorbeeld een vastgoedkantoor. Nu deze kantoren geen klanten meer mogen ontvangen zagen ze in VR de ideale oplossing om toch via deze weg de klant een beeld te geven van hoe een pand eruit zal zien. Hierbij hielp Nanopixel.


Dietrich De Blander begon in 2010 samen met zijn echtgenote dit bedrijf, gevestigd in Roeselare met sinds kort een verkoopkantoor in Amsterdam. De eerste klant was ook niet de minste, Unilin wie een fabrikant is van Quickstep-laminaatvloeren. Al snel kwamen er zowel nationale als internationale klanten bij en werden ze met Nanopixel pionier in Vlaanderen. Zo wil De Blander in 2023 marktleider zijn in Nederland. Ook stopt het niet met de Benelux, Nanopixel wil op termijn ook de nummer 1 worden in virtuele vastgoedtoepassingen wat Europa betreft.


Na het lezen van het artikel in de Tijd ben ik ervan overtuigd dat dit het bedrijf is waar ik later wil werken. Modern, toekomstgericht, digitaal en internationaal zijn dan ook de waarden die ik als persoon meedraag in mijn job van de toekomst. Deze kerngedachte vind ik terug op hun site en in het artikel dat werd geschreven op 2 juni. Ook vind ik het heel interessant hoe ze nu andere ondernemers, bijvoorbeeld in de vastgoedsector, helpen deze crisis te doorstaan. Een bedrijf met heel veel potentieel wat zal groeien de komende jaren, hier horen we nog van.


De ontwikkelaar VDD Project Development gebruikte de nieuwe VR-tool van Nanopixel in zijn project ‘Weylerkazerne’ in Brugge. De tool verwerkt fotorealistische beelden in een 3D-rondleiding.

De Preter, W. D. P. (2020, 2 juni). VR-specialist Nanopixel schakelt versnelling hoger. Geraadpleegd op 2 juni 2020, van https://www.tijd.be/ondernemen/vastgoed/vr-specialist-nanopixel-schakelt-versnelling-hoger/10230461.html?

HIGH-END 3D. (z.d.). Geraadpleegd op 2 juni 2020, van https://www.nanopixel3d.com/nl/

Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.