Is dit de oplossing voor bedrijven in deze crisis?

Facebook maakte afgelopen week bekend dat ze een initiatief lanceren om ondernemers en bedrijven te ondersteunen tijdens deze Coronacrisis. Dit initiatief, Facebook Shops genaamd, laat bedrijven toe hun producten en diensten te verkopen via hun platform. Dit zal volledig gratis zijn voor de gebruiker maar Facebook zelf hoopt er op lange termijn wel extra advertentie-inkomsten uit te halen.


Met dit initiatief concurreert Facebook natuurlijk met de alles-verkopende concurrent Amazon. Zo wil ook de social media gigant de gebruiker de kans geven eigen producten of diensten aan te bieden op hun platform. Via deze weg is het mogelijk voor de kleine zelfstandige om producten online aan te bieden zonder grote kosten te maken. Een website maken en een online winkel eraan koppelen is nu eenmaal niet goedkoop. Vaak vragen webdesigners duizenden euro’s om dit mogelijk te maken en veel ondernemers, zeker de kleinere in deze wereld, hebben zit momenteel niet liggen.


Ik ben dan ook heel enthousiast over dit concept alsook over de manier waarop Facebook de bedrijven probeert te helpen in deze moeilijke tijden. Iedereen probeert zichzelf opnieuw uit te vinden in een crisis als deze en vaak stoot men op het feit dat de verkoop online zal moeten gebeuren. Wanneer je als gevestigde waarde in je stad of dorp daaraan nog niet gedacht had is dit zeker een kans die je volgens mij niet mag laten liggen. Facebook Shops geeft je de kans toch inkomsten te genereren ondanks men aanspoort ‘in uw kot’ te blijven.


Facebook Shops

Belga, & Reuters. (2020, 20 mei). Facebook laat bedrijven toe om producten en diensten aan te bieden via zijn platform Schermvullende weergave. Geraadpleegd op 23 mei 2020, van https://www.tijd.be/ondernemen/technologie/facebook-laat-bedrijven-toe-om-producten-en-diensten-aan-te-bieden-via-zijn-platform/10228376

Category
Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.