Contactloos betalen vanaf nu mogelijk met de Smartline van Gemini

Sinds de Coronacrisis betalen steeds meer mensen contactloos om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden. Uit de cijfers van Febelfin concluderen we dat eind april een derde van alle kaartbetalingen contactloos werd gedaan in ons land. Zo was de Coronacrisis een katalysator voor dit project van het armbandenmerk Gemini uit Antwerpen.


In samenwerking met de KBC brengt het armbandenmerk, gekend voor hun kralenarmbanden, in juni een nieuw gamma op de markt waarin een betaalfunctie verwerkt zit. Zo hoef je als klant geen pincode meer in te geven voor bedragen onder de 50 euro en betaal je in een paar seconden door de ‘brocelet’ tegen de betaalautomaat te houden.


Ze testen het product eerst in Noorwegen en Zweden waar ze samenwerken met de Scandinavische banken SEB en Nordea. Op het zelfde moment is er ook een samenwerking met de KBC in België. Voordien was het als klant van de KBC reeds mogelijk contactloos te betalen aan de hand van een sporthorloge en dit project met Gemini ligt in het verlengde daarvan.


Ik ben al een lange tijd fan van dit soort gatgets en betaal dan ook zo veel mogelijk contactloos. Dit met mijn smartwatch indien mogelijk of gewoon met mijn bankkaart. Nu ben ik ’toevallig’ grote van fan Gemini en draag dagelijks hun armbanden. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar het moment waarop ik hun ‘brocelet’ kan uitproberen bij een lokale handelaar.


De Smartline van Gemini Bracelets

Gemini Bracelets. (z.d.). Pay in style. Geraadpleegd op 14 juni 2020, van https://gemini-bracelets.com/pages/gemini-smartline

Suy, P. S. (2020, 26 mei). KBC maakt betalen met “brocelets” mogelijk. Geraadpleegd op 14 juni 2020, van https://www.tijd.be/ondernemen/banken/kbc-maakt-betalen-met-brocelets-mogelijk/10229035

Category
Tags

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.